Mijn naam is Serge Wauben.

Ik ben geboren in de beginjaren '80 en ben opgegroeid in Kerkrade. Tegenwoordig woon ik in de gemeente Landgraaf in Zuid-Limburg. In mijn vrije tijd als hobby bewerk ik zachte tot middelharde steen. Dit zijn hoofdzakelijk Speksteen en Serpentijn.

Na het volgen van een basis cursus ben ik zelf gaan beeldhouwen. Het bewerken van de steen beviel mij zo goed dat ik er een beetje verslaaft aan raakte. De beste leermeester is ervaring en ik heb al veel stenen bewerkt tot een beeld.

De steen bepaald de vorm van het beeld. Ik werk nooit met een bepaald eindresultaat in mijn hoofd als doel. Ik werk wel vanuit een thema. De steen bepaal welke lijnen ik naar boven kan en mag halen. Mijn beelden zijn dus alleen abstract niet herkenbaar als een ding. Iedereen ziet wel iets anders in de steen, men vindt een steen mooi of lelijk.


Het werken met de computer is iets waar ik een deel van mijn energie kwijt in kan. Het maken van codebasissen voor websites kan mij uren bezig houden. De combinatie tussen de logica en structuur van de code en de speelsheid van de vormgeving spreken mij erg aan. Daarbij streef ik constant naar nieuwe uitdagingen en een hogere professionele uitstraling van een website. Ik heb al een aantal mensen geholpen met hun website maar daar meer over onder de kop webdesign. I

k ben opgeleid als voortgezet onderwijs docent, vak techniek, en ik vindt het heerlijk om mijn hobby met andere mensen te delen. Hierin probeer ik anderen mensen ook enthousiast te maken voor het bewerken van speksteen. Het zelfde geld voor het maken en ontwikkelen van websites.

Wil je mij wat zeggen laat dan een bericht achter in het gastenboek of stuur een email via contact.

Groet Serge